2020-04-02 15:29:30• hírek • Szatmár.ro

Egyik cég mossa, a másik fertőtleníti az utcákat Szatmárnémetiben

Megkezdődött Szatmárnémetiben az utcák és utak mosása és fertőtlenítése – Kereskényi Gábor polgármester tájékoztatta szerkesztőségünket az ezzel kapcsolatos információkról.

Amint azt egy héttel korábban ígérte a polgármesteri hivatal, ezekben a napokban megkezdődött az utcák és közterek fertőtlenítése Szatmárnémetiben.
Kereskényi Gábor polgármester szerkesztőségünknek elmondta, a koronavírus-járvány megfékezésének elősegítése érdekében hozott köztisztasági intézkedések két párhuzamos vonalon zajlanak, így egy céget az utcák lemosásával bíztak meg, egy másikat azok fertőtlenítésével. „Annak érdekében, hogy a fertőtlenítés hatásfoka maximális legyen, szükség van rá, hogy előbb lemossuk az utcákat. A sok koszra és lerakódásra ráfújni a fertőtlenítőt nem lenne túl hatékony” – fogalmazott a polgármester.



Ezért a polgármesterei hivatal első ízben a várossal szerződésben álló köztisztaságért felelős vállalatot, a Florisal Rt-t kérte fel, hogy egy speciális tisztítószerrel mossák le az utakat, viszont a cég ezt visszautasította, mondván kizárólag hipoklorit használatával lennének hajlandóak elvégezni a feladatot. Kereskényi szerkesztőségünknek elmondta, egyfelől a Florisal Rt. nem rendelkezik olyan engedéllyel, amely feljogosítaná őket, hogy a hipoklorit oldatával takarítsák az utakat, másrészt a közegészségügyi hatóság sem javasolja a hipoklorit utakra, járdákra való szórását. Ennek fényében nem született megegyezés a Florisal Rt.-vel, helyette az Apaserv Rt. végzi el a tisztítást. (A Florisal Rt-vel való egyeztetés írásos dokumentumait közzé is tette a polgármesteri hivatal, melyek ide kattintva olvashatóak el).

Az Apaserv járművei csütörtökön meg is kezdték az utak lemosását, mégpedig azzal a szerrel, amit a polgármesteri hivatal javasolt erre a munkára.
 

Ami a fertőtlenítést illeti, egy 30 éves múlttal rendelkező vállalkozás, a Mix Service fogja elvégezni, sőt, már szerda este meg is kezdték a tömbházak és azok környékén a fertőtlenítést a 15-ös és 16-os lakónegyedekben.
 

„Ez a cég rendelkezik a szükséges engedélyekkel és eszközökkel, illetve ők azok, akik három évtizede végeznek különböző fertőtlenítési munkálatokat városszerte” – mutatott rá a polgármester, hangsúlyozva, hogy a fertőtlenítés az előmosás nélkül nem sokat érne, ahogy az előmosás sem a fertőtlenítés nélkül. Ez folyamat így lesz hatásos, melyeket az elkövetkező napokban többször megismételve hajt végre a két vállalat.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: